Hvorfor skriver jeg dikt?

Dette spørsmålet fikk jeg av en venn, og jeg tenkte en stund på det. Jeg vet faktisk ikke helt. Jeg har ikke skrevet mye dikt før. Jeg har holdt meg til noveller og historier for det meste, og egentlig ikke lest så mye dikt heller. Det har liksom ikke vært helt interessen for det.

Men for noen år siden hadde jeg et fag på universitetet som handlet om nordisk litteratur fra andre verdenskrig og utover, og der leste vi en del dikt. Og da begynte jeg å skrive noen egne dikt på fritiden, ettersom jeg ble inspirert. Mange av de litt eldre diktene jeg har lagt ut her er pga det faget jeg tok i 2010 (tror det var det året). 


(Bilde: Antonio Litterio)

Men i det siste har jeg begynt å skrive dikt igjen, selv om planen egentlig var å skrive mer noveller. Det har rett og slett litt å gjøre med hvordan livet mitt er nå. Jeg jobber 50 %, har et hus å pusse opp, en hage som sårt trenger kjærlighet, to youtubekanaler, og jeg er i tillegg leder i en organisasjon ved navn RageQuit. Derfor er det ikke så mye tid igjen for skrivingen, selv om jeg prøver å prioritere det litt. 

Jeg tenker at etterhvert blir det mindre å gjøre her med huset og hagen, ettersom det kommer på stell etterhvert her, og da må man bare opprettholde det man har fikset. Og da blir det også mer tid til de tingene jeg egentlig har lyst å gjøre med fritiden min. Men fram til da vil det for det meste komme dikt fra meg, noe jeg synes er greit. Jeg synes jo faktisk det å skrive dikt er gøy, og det er på et vis også enklere å dele det med andre, fordi man lett kan lage bilder med dikt og legge det ut på sosiale medier. En novelle er litt mer vrient å dele og få folk til å lese, fordi det krever mer av dem, og det er også vanskeligere å dele i sosiale medier. 

Noveller krever også ikke bare mer tid, men også mer oppmerksomhet fra meg. Dikt sitter jeg oftest å skriver på fergeturen til og fra jobb, noen av dem blir dårlige og derfor ikke publisert på mine sosiale medier, mens noen blir jeg fornøyd med. Som oftest skriver jeg kanskje tre-fire dikt jeg er fornøyd med i løpet av ei uke, og når jeg har noen dikt liggende klare, lager jeg bilder til dem (også på fergen som oftest) som blir lagt ut på sosiale medier etterhvert. Det å skrive noveller på fergen tror jeg ikke at jeg ville klart, for da har jeg bare 20 minutt hver gang jeg sitter meg ned for å skrive, og må ofte avbryte skrivingen fordi vi er framme til den andre siden av fjorden. Og når jeg sitter meg ned for å skrive noveller trenger jeg iallefall et par timer i strekk for å komme meg skikkelig inn i det. 

Så derfor blir det mest dikt framover fra meg. Vi får se hva som skjer i sommer, da jeg har fri hele sommeren. Kanskje kommer det en novelle eller to etterhvert, men jeg vil ikke love noe!


(Bilde: Modvive.com)


Jeg vil også si at jeg blir veldig glad for kommentarer på dikt jeg legger ut, og jeg blir også veldig glad for at folk følger med på Facebook og Instagram

#hobbyforfatter #forfatterspire #forfatter #bok #bøker #litteratur #dikt #poesi #lyrikk #tidspress 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hilde Høgsnes

Hilde Høgsnes

25, Tromsø

Forfatterspire, nerd, vampyrjeger.Kategorier

Arkiv

hits