Forfatterdrømmen - hvor skal man starte?

Jeg har så veldig veldig lyst å satse på drømmen min, men jeg er redd og litt rådvill. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte, og hvor veien burde gå videre.

Fram til nå har jeg jobbet med å få litt følgere på Facebooksiden min og Instagrammen min, ved å legge ut dikt, om noen bokanbefalinger på Insta. Jeg har også meldt meg opp på skrivekurs, som du kan lese mer om her. Men hvor burde veien gå videre fra dette? Hvordan begynner jeg å tjene litt penger på dette, og hvordan når jeg ut til et større publikum?

Jeg har fått en del følgere på Facebook og Instagram, eller iallefall mange nok til å føle jeg har en god start. På Facebook har jeg nå 58 følgere, og på Instagram har jeg 76. Akkurat hvordan man går videre derfra vet jeg ikke helt, annet enn å være aktiv og flink, og samtidig kommentere på andre verk og være generelt hyggelig. Følgere vil nok komme etterhvert, men det kan være greit å ha en strategi for sine sosiale medier, noe jeg ikke akkurat har for tida. 

Men så kommer det til dette med pengene. Jeg gjør ikke dette for å bli rik, men jeg vil gjerne kunne tjent såpass at jeg har råd til tak over hode og mat i magen etterhvert. Jeg burde vel begynne å sende noveller og artikler til aviser og blad tenker jeg, men jeg er litt usikker på hvilke aviser og blad man burde gå for, og hvordan fremgangsmåte man burde følge. Dessuten, hvor mye burde man forvente å tjene per artikkel/novelle man selger? Og er det noe annet jeg burde gjøre i tillegg?

Jeg føler jeg er full av spørsmål i dag.Bildet er fra turen jeg hadde til Træna i fjor. Dette er fra Sanna. Vi gikk gjennom en mørk og bratt tunnel, og kom opp på fjellet. Træna er en herlig plass jeg tenker å dra til flere ganger, ettersom det er en perfekt plass for å gruble og skrive!

3 kommentarer

morellen

29.06.2016 kl.16:00

Det viktigste er jo å skrive. Hva skriver du? Artikler, dikt og noveller? Eller skal du prøve deg på en lenger bok? Hvilken sjanger skriver du i såfall i? Sjekk opp eventuelle blader/magasiner som poster noveller i din sjanger. Jeg vet at Vi Menn poster både krim og erotisk. KK poster vel også noe, og Hjemmet. Jeg tror det normale er å selge en novelle for 5k (har aldri gjort det selv, riktignok) men at du da ikke tjener noe mer enn den engangssummen. Vet ikke hvordan man gjør det med artikler.

Det jeg derimot vet, er at det er vanskelig å tjene nok til å leve på det. Har ofte hørt ''dont quit your dayjob'' selv, og ser jo at det er tilfellet!

Men strekk ut følere. Gjør research på hvem som gir ut/poster hva, og kontakt dem. Send ut tekstene. På sosiale media tror jeg på å poste jevnt og trutt, kommentere på andres verker innenfor samme sjangeren, og svare på egne kommentarer.

Blir unasett morsomt og se hvor du ender opp!

Hilde Høgsnes

29.06.2016 kl.16:15

morellen: Jeg skriver jo en god del forskjellige ting, men liker best å skrive noveller. Har lyst å skrive et par bøker, men tror jeg skal vente til etter skrivekurset med å begynne med det :) Ellers trenger jeg ikke mye penger for å leve, men jeg skal nok ikke bare satse på å leve av skrivingen helt enda :P Planen er å ha en vanlig jobb, også jobbe med skriving og youtube på siden av, til jeg tjener nok på skrivingen og youtubingen til å kunne leve på det :) Om det skjer da :P

Siv Svanem

17.08.2016 kl.08:55

Kanskje du kan ta kontakt med et forlag eller en forfatter slik at du kan få noen gode råd. Ønsker deg lykke til videre og følger spent med.

Skriv en ny kommentar

Hilde Høgsnes

Hilde Høgsnes

26, Tromsø

Forfatterspire, nerd, vampyrjeger.Kategorier

Arkiv

hits